En de gratis licentie gaat naar – trommelgeroffel – autismehuis in Zwolle!

Het is alweer even geleden, maar graag blikken we nog even terug op afgelopen december in verband met iets heel speciaals! December is natuurlijk dé tijd van (kerst)geschenken en het leek ons een mooi idee om dat dit jaar eens anders aan te pakken. We wilden graag iets betekenisvols te doen. Daarom besloten we om in samenwerking met onze partner Knowledge for Nature. een licentie te geven aan autismehuis in Zwolle. In het interview met Werner vertelt hij je er alles over

Werner is kwaliteitsadviseur en kent Scienta goed. Daarnaast is hij initiatiefnemer van de stichting Knowledge for Nature. In zijn vrije tijd coacht en adviseert hij organisaties. In ruil voor zijn kennis en diensten doneert de organisatie geld aan de stichting. Al dit geld steekt Werner in projecten voor natuurbescherming. Ver weg, zoals voor het beschermen van de neushoorn in Afrika via Great Plains Foundation. En steeds vaker dichtbij, zoals voor het aanleggen van bloemenweides met Natuurmonumenten.

“Waarom ik dit doe? Omdat ik een groot natuurliefhebber ben”, vertelt Werner. “Traditioneel geven mensen geld aan een stichting zonder direct iets terug te krijgen. Maar ik wilde iets terug doen. Ik wilde mijn talenten inzetten om de natuur te helpen. Met wat hulp van anderen kwam ik op dit concept. Ik bied donateurs namelijk return-on-investment. Daarbij gaan economie en natuurbescherming hand in hand. Zo draag ik graag bij.”

autismehuis

Via de stichting werkt Werner ook voor autismehuis. “Een bevlogen jeugdorganisatie met passie voor kinderen en jongeren met autisme. autismehuis biedt specialistische begeleiding en behandeling voor het kind met autisme en zijn omgeving. Ze geven het kind, de ouders en soms ook de leerkracht de begeleiding en handvatten die nodig zijn zodat het kind zich weer gaat ontwikkelen tot zijn of haar volle potentieel en mee blijft doen. Door hun unieke aanpak gecombineerd met wetenschappelijk bewezen programma’s behalen ze fantastische resultaten. Daarnaast zetten ze zich er ook voor in autisme maatschappij-breed toegankelijker te maken.”

Enthousiast over Scienta

Werner beschreef alle processen van autismehuis. “Daardoor hebben ze hun unieke aanpak nu goed geborgd. Belangrijk, want autismehuis wil meer locaties openen. Overal moeten de medewerkers op dezelfde manier werken. Daar komt bij, dat autismehuis bezig is met ISO9001-certificering.” Op een gegeven moment had Werner bij autismehuis een gesprek over kennisdeling. “Eén van mijn werkgevers gebruikt Scienta voor het delen van kennis onder medewerkers. Kennis die zij nodig hebben om hun werk goed te doen, ook volgens de ISO9001-norm. Ik ben enthousiast over Scienta en adviseerde autismehuis om dit ook te gaan gebruiken.”

Mooie samenwerking

De puzzelstukjes vielen op zijn plek. Helemaal toen Scienta besloot een gratis licentie weg te geven. De keuze viel toen al snel op autismehuis. Werner is er heel blij mee: “Want we hebben een mooi zorgbedrijf dat stappen wil maken én een prachtig pakket waarmee zij hun processen borgen. En omdat ik autismehuis help met het in gebruik nemen van Scienta, helpt autismehuis weer de natuur. Zo dragen we dus samen bij aan een betere wereld.”

Onze partners

Scienta is breed en veelzijdig inzetbaar. Wij hebben een groot netwerk van partnerorganisaties die Scienta inzetten in hun advies, dienstverlening of product portfolio.

Ben jij op zoek naar ondersteuning of standaard handboeken & content? Onze partners kunnen je helpen.