Kan je jezelf voorstellen?

“Mijn naam is Edwin Bril en ik ben verantwoordelijk voor kwaliteit, arbo en milieu bij Hansaflex Nederland. Ook ben ik medeverantwoordelijk voor het technische beheer van onze ICT.”

Waar ga je Scienta voor gebruiken?

“Wij zetten Scienta in als informatiesysteem voor onze medewerkers in heel Nederland. Het hele theoretische deel van de normeringen waar wij mee te maken hebben, ISO-normeringen en dergelijken, worden in Scienta gezet. Dit zijn bijvoorbeeld processen, documenten en formulieren.”

Wat is je eerste indruk van Scienta?

“Daar kan ik kort over zijn: positief. Het is eenvoudig, overzichtelijk en erg gebruiksvriendelijk. Ik heb Scienta vergeleken met andere pakketten en met name de gebruiksvriendelijkheid van Scienta scoort erg hoog. Ik andere demo’s bekeken, zoals van Metaware en Mavim, maar Scienta sloot uiteindelijk beter aan bij onze organisatie. Dit zat hem met name in de gebruiksvriendelijkheid. Ook vind ik de prijs-kwaliteit verhouding van Scienta goed.”

Je hebt het ISO 9001 handboek als basis gekozen. Hoe bevalt dat?

“Het ISO 9001 handboek bevalt erg goed. Er staan veel goede voorbeelden van issues als strategie waaraan allerlei tags en artikelen aan gekoppeld zijn. Het is dus een soort template wat je perfect als voorbeeld kunt gebruiken. Ik heb het handboek grotendeels als basis aangehouden in onze Scienta omgeving. ”