Met trots verwelkomen we onze nieuwe, Belgische Content Provider: het Instituut van de Accountants en Belastingconsulenten, kortweg het IAB. Op 6 oktober 2014 vond de aftrap plaats in Brussel waarbij Belgische accountantskantoren zich konden aanmelden voor ‘BeExcellent’. Bekijk hieronder de video.

[fusion_vimeo id=”107926975″ width=”765″ height=”430″ autoplay=”no” api_params=”” class=””/] ‘Als instituut hebben we vastgesteld dat er veel uitdagingen zijn voor onze leden’, aldus Bart van Coile, ondervoorzitter van het IAB. ‘Zij moeten omgaan met tal van nationale en internationale verplichtingen. Wij hebben daarom gezegd dat wij de dagelijkse praktijk eenvoudiger willen maken voor onze leden, door het aanbieden van praktische hulpmiddelen in BeExcellent.’

‘Denk hierbij aan fiscale tools zoals checklist en het cijferzakboekje, maar ook alles wat te maken heeft met de organisatie van het kantoor, zoals het cliëntacceptatiebeleid en voorbeeldbrieven. Tot slot bieden we ook de regelgeving aan, gekoppeld aan het beroep en praktijk van de accountant. Dit is allemaal beschikbaar via het platform BeExcellent.

De ambitie van het IAB is om met een nieuw platform, genaamd ‘BeExcellent’, accountantskantoren te ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden. Uiteindelijk heeft het IAB hiervoor Scienta gekozen, onder andere vanwege de unieke functionaliteit ‘content delen’ binnen Scienta.

Meer informatie is te vinden op www.beexcellent.be en www.iec-iab.be.