Werkmandejong is een werving- en selectiebureau en detacheringsbureau voor de regio Gelderland en Utrecht. Vooral op het gebied van finance en control, maar ook ondersteunend voor HR, commerciële binnendienst en procesmanagement. “Plezier staat bij ons heel hoog in het vaandel. Dat zie je ook terug in Scienta.”

Groei bij Werkmandejong

Esther Willemsen werkt als HR adviseur nu tien jaar bij Werkmandejong. “Ik heb door de jaren heen verschillende rollen gehad. Altijd was ik betrokken bij de implementatie van nieuwe afdelingen zoals commerciële binnendienst of procesmanagement. Gericht op de inrichting en borging van een efficiënte werkwijze. Werkmandejong is in die tijd gegroeid van 25 naar 100 mensen en dat blijft stijgen omdat we altijd op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Daarbij zorgt Scienta voor efficiëntie.”

Standaardiseren, beschrijven en controle

Het gebruik van Scienta is de afgelopen jaren toegenomen bij Werkmandejong. “Inmiddels gebruiken we Scienta alweer vijf jaar. Het eerste jaar alleen op kantoor voor de informatiestroom en dat werkte zeer prettig. De behoefte aan standaardisering en vastlegging groeide en ik startte als (toen nog) procesmanager met Scienta. Dat groeide uit naar alle processen beschrijven en de inrichting van een controle cyclus.”

“Het werkte zo goed dat we het sociaal intranet deel ook zijn gaan gebruiken en het HR stuk professionaliseren we ermee. Scienta gebruiken we voor de processen die daarbij komen kijken.”

Plezier door en met Scienta

Je bent volgens Esther niet iedere dag bezig met processen of controle, maar wel met Scienta. “Wij hechten veel waarde aan de onderlinge band met collega’s. Dat begint al op de introductiedag waar ze meteen ook Scienta leren kennen. De introductieperiode loopt zo efficiënt doordat we Scienta inzetten, dat er tijdens deze dag veel ruimte voor plezier is.”

“Plezier tijdens het werk is één van onze kernwaarden. ‘Hard werken maar ook hard plezier maken’ zeggen we hier. Die balans en wendbaarheid zie je ook in Scienta. Ik hoop dat dat zo blijft.”

In dienst treden gaat zó veel efficiënter. Leuk om te zien en makkelijk voor de werknemers.

Esther Willemsen, HR adviseur bij Werkmandejong

“Ik heb alle trainingen inmiddels wel gevolgd. Daar ben ik super positief over. Vooral in het begin is het zoeken, maar je wordt geweldig geholpen. Er is proactief contact en met onderwerpen wordt meegedacht. Dat voelt echt als samen. Bij andere softwarebedrijven is deze ervaring wel eens anders.”

De volgende release komt op het juiste moment voor Werkmandejong. “We gebruiken het prikbord in Scienta graag en zien dat er meer vraag is om op elkaar te kunnen reageren bij collega’s onderling. Dus ik ben blij dat daar meer ruimte voor is bij de volgende release.”