We kunnen Scienta 8.0 in 1 woord samenvatten: formulieren. Deze release staat in het teken van de formulieren in Scienta. Zo hebben we de dataviewer compleet vernieuwd. En zijn een aantal dingen veranderd bij het aanmaken van een formulier. Lees alles over wat er veranderd is en waarom we deze verbeteringen hebben doorgevoerd in deze blog.

Beter overzicht

De formulieren in Scienta zijn een must om een goede workflow in je organisatie te hebben. Een formulier in Scienta is een praktische tool om informatie en data uit de organisatie te halen. Of het nu gaat om de prestatie van de processen, klanttevredenheid, incidenten of informatie over medewerkers. De inzichten uit formulieren, zorgen niet alleen voor informatie over de organisatie voor managers, maar zorgen juist voor informatie om goed te kunnen managen.

In de praktijk bleek het alleen, dat het nogal omslachtig was om die informatie en data ook echt uit de formulieren te halen. Daarom vonden wij het hoog tijd om de dataviewer een opfrisbeurt te geven. En dat is gelukt! De dataviewer is compleet vernieuwd!

Toegankelijker, dynamischer en eenvoudiger

Met de nieuwe dataviewer maken we het makkelijker om de juiste inzichten uit de formulieren te halen. Vanaf 8.0 is het makkelijker om bij de data terecht te komen. Je hoeft niet meer naar de editor om de resultaten te zien. Als je in de portal nu een formulier opent kan je direct naar de resultaten toe om die te bekijken. Maar alleen als je de juiste rechten hebt natuurlijk.

Als je bij de resultaten bent is de dataviewer dus compleet vernieuwd. Wat is er nu allemaal anders? Het is dynamischer geworden. Door middel van filters kan je nu veel specifieker tussen de resultaten zoeken naar informatie. Je kunt bijvoorbeeld alleen de antwoorden op een bepaalde vraag uit het formulier bekijken, je kunt alleen de antwoorden uit een bepaalde periode weergeven, je kunt ook met behulp van het zoekvenster direct de inhoud van de data doorzoeken en nog veel meer. Je kan zelfs bij het maken van het formulier, al bij vragen of velden aangeven dat het een filter moet worden in de dataviewer.

Aan de slag met de data

Je kan de data nu makkelijker visueel weergeven. Het is namelijk ook in de statistieken- en lijstweergave eenvoudiger geworden om de resultaten die jij wilt zien weer te geven. Je vindt ook hier weer filters en je kan de statistieken groeperen Je kunt ook weer alleen bepaalde formuliervragen terug laten komen in de statistieken. En wil je nu alleen de antwoorden op 1 vraag lezen? In de lijstweergave is het mogelijk om vragen uit het formulier te selecteren en de antwoorden hierop direct weer te geven.

Je hoeft niets te doen!

Op donderdag 27 mei is Scienta 8.0 gereleased. Je Scienta-omgeving is automatisch omgezet. Hiervoor hoef je helemaal niks meer toe doen. Je kan al gebruik maken van alle nieuwe functionaliteiten.

Heb je toch vragen? Bel ons dan even of stuur een e-mail naar support@scienta.nl. Liever zien hoe Scienta 8.0 er in de praktijk uitziet? Schrijf je hier in voor een training over Scienta 8.0.

Wil je nou alle details van de verbeteringen en oplossingen lezen? Dan kan je dat doen in dit artikel in de handleiding. Hier vind je ook alle kleine bugfixes en verbeteringen die we hebben doorgevoerd in deze release.