De moderne werkplek evolueert doorlopend. De virtuele werkplek van de toekomst ziet er daarom weer anders uit dan wat we nu gewend zijn, terwijl het heden niet te vergelijken is met een paar jaar geleden.

Bij Scienta ontwikkelen we software die de moderne werkplek verbetert, slimmer maakt en bovendien verbindt. We brengen medewerkers samen in software voor kwaliteitsmanagement én een sociaal intranet. Daarmee spelen we in op een van de belangrijke trends voor de virtuele en moderne werkplek.

De moderne werkplek in 3 trends

Wat zijn dan die trends voor moderne werkplekken? We zetten er drie op een rij:

Heldere processen vanuit één plek

Werkgevers proberen het medewerkers zo makkelijk mogelijk te maken. Dat vraagt bijvoorbeeld om heldere (bedrijfs)processen, die het liefst beschikbaar zijn vanuit één plek. Op die manier weet een ieder wat er beschikbaar is, waar dat te vinden is en hoe ermee gewerkt moet worden.

Samenwerken: betere communicatie

Tegelijkertijd vraagt de moderne werkplek om innovatie op het gebied van samenwerken. De sociale verbondenheid kent uitdagingen, omdat steeds meer medewerkers virtueel met elkaar in teams aan de slag gaan. Ons sociaal intranet speelt daarin een belangrijke rol.

Veiligheid vanuit kwaliteit

Ten slotte moet de moderne en virtuele werkplek vooral veilig zijn. En belangrijker nog, die veiligheid moet volgen uit de kwaliteit van het ontwerp. Als medewerkers automatisch veilig gedrag vertonen is dat de beste garantie om problemen te voorkomen. Het voorkomt (menselijke) fouten, die vaak de aanleiding zijn tot lekken en andere incidenten die er bij bedrijven plaatsvinden.

De moderne werkplek

De moderne werkplek zit op die manier zowel slim, efficiënt áls ook sociaal in elkaar. Dat laatste aspect wordt vaak vergeten, maar is een basisvoorwaarde om virtueel beter met elkaar samen te werken.

Scienta is in de basis een kwaliteitsmanagementsysteem. We hebben daar een belangrijk sociaal aspect aan toegevoegd om medewerkers met elkaar in contact te laten komen.

Alleen op die manier lukt het om de plek met voldoende draagvlak in te richten, medewerkers te ondersteunen in hun wensen en het binnen de organisatie tot een succes te maken. Door rekening te houden met de trends raakt de werkplek bovendien niet zomaar achterhaald.